Raamatuid ja rõivaid soovivad ümber vahetada paljud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingiks saadud raamatuid tõttavad poodi vahetama väga paljud. Pildil raamatud.
Kingiks saadud raamatuid tõttavad poodi vahetama väga paljud. Pildil raamatud. Foto: Peeter Langovits
Tallinna Kaubamaja ja Rahva Raamatu teatel jagub ka Eestis inimesi, kes soovivad ümber vahetada kingiks saadud rõivaid või raamatuid.

Kaubamaja arendusjuht Lea Endrikson ütles, et tavaliselt tuleb neil ümber vahetada rõivaid ja peamiseks põhjuseks see, et suurus ei sobi.

«Vastavalt korrale, peab olema kaup avamata ehk kasutamata ja kindlasti koos ostutšekiga. Juhul, kui ei leita sobivat numbrit või vahetuskaupa, oleme pakkunud klientidele kinkekaarte,» rääkis Endrikson.

Samas märkis ta, et pärast äsja lõppenud jõulupühi nad kingituste ümbervahetamisega veel tegelenud pole. «Õnneks on Eesti inimesed just viimasel aastal ostnud kinke väga kaalutletult ja läbimõeldult ning kaubamajas pole pärast jõule kaupade ümbervahetamist olnud, järjekordadest rääkimata.»

Rahva Raamatu juhatuse liikme Nele Mägi sõnul on kingiks saadud raamatu vahetamise sooviga kliente väga palju. Kindlalt vahetab Rahva Raamat ostutšeki alusel välja defektiga raamatud, muudel juhtudel otsustab seda konkreetse kaupluse juhataja vastavalt olukorrale. Olulised on raamatu välimus ja see, millal ost sooritati.

«Oleme võimaluse piires klientidele vastu tulnud, kuid me ei propageeri seda ega anna ka kindlat garantiid,» lausus Mägi.

Ta lisas, et kahjuks leidub väga palju neid inimesi, kes vahetusvõimalust kurjasti ära kasutavad - nad loevad raamatu läbi ning seavad seejärel sammud kauplusesse vahetamist nõudma.

Lõpetuseks ütles Mägi, et tema arvates on raamat niivõrd tore ja hinnaline kingitus, et isegi sel juhul, kui kingipakist avastatud raamat juba kodus olemas, leidub alati sõpru, keda sellega rõõmustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles