Hulk lätlasi võtab uue aasta vastu kodust eemal

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa lätlastest saadab vana aasta ära koduseinte vahelt väljas. Pildil Riia Läti 90. aastapäeva ajal.
Suur osa lätlastest saadab vana aasta ära koduseinte vahelt väljas. Pildil Riia Läti 90. aastapäeva ajal. Foto: riga.lv
Ligi 75 protsenti Lätis tehtud küsitlusele vastanutest plaanib uue aasta vastu võtta mujal kui kodus. Väljas pidutsemisele plaanivad lätlased sel õhtul kulutada ligi 50 latti ehk 1100 krooni.

NPC ja GE Money Banki läbiviidud uuringu tulemustest selgus, et vaid 16 protsenti vastanutest on otsustanud vana aasta ära saata kodus - kas üksi või siis lähedastega koos, vahendas Leta.

Nende seas, kes plaanisid välja minna, olid populaarsed kontserdid, ballid, ööklubid. 13 protsenti ütles, et on sel õhtul välismaal. Töö juures veedab vana-aasta õhtu kaheksa protsenti küsitluses osalenud lõunanaabritest ning pidutsemata jätab kümnendik.

Uue aasta vastuvõtmiseks plaanib pea pool vastanutest kulutada ligi 50 latti ehk 1100 krooni, kuid leidus ka neid, kes olid valmis kulutama rohkem kui 90 latti ehk pea 2000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles