Uuest aastast muutuvad ARKi riigilõivud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Alates 2009. aasta 1. jaanuarist hakkavad ARK toimingute teostamiseks kehtima uued riigilõivu määrad.


Mootorsõidukijuhi teooriaeksamile registreerimise ja eksami vastuvõtmise eest tuleb uuel aastal tasuda riigilõivu 400 krooni, teatas ARK.

Mootorsõidukijuhi B-kategooria sõidueksamile registreerimise ja eksami vastuvõtmise eest tasutakse ARK B-kategooria auto kasutamisel 600 krooni

Sõiduki registreerimise eest tuleb alates 1. jaanuarist tasuda riigilõivu 1900 krooni. Auto üldkasutatava, vähendatud mõõtmetega või unikaalse auto registreerimismärgi väljastamise eest tasutakse riigilõivu 900 krooni. Registrisse kantud andmete muutmise eest seoses sõiduki, väikelaeva või alla 12-meetrise kogupikkusega laeva omaniku vahetumisega tasutakse riigilõivu 900 krooni.

Mootorsõiduki esmase juhiloa, juhiloa, rahvusvahelise juhiloa või selle duplikaadi väljastamise riigilõiv on uuest aastast 400 krooni. Mootorsõiduki esmase juhiloa, juhiloa või selle duplikaadi väljastamise eest kiirtellimuse korras järgmiseks tööpäevaks tasutakse riigilõivu 800 krooni.

Rahandusministeerium kehtestas uued riigilõivumäärad täitmaks Vabariigi Valitsuse sotsiaal- ja majanduspoliitilisi eesmärke. Täpsemat informatsiooni uute riigilõivumäärade kohta saab ARK kodulehelt: www.ark.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles