Päästeteenistuse soovitused turvaliseks aastavahetuseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni on aastavahetuse ilutulestikku Viljandis korraldatud kehtivat korda rikkudes, siis 2010. aastal võib see esimest korda tulla täiesti seaduslikult.
Kui seni on aastavahetuse ilutulestikku Viljandis korraldatud kehtivat korda rikkudes, siis 2010. aastal võib see esimest korda tulla täiesti seaduslikult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastavahetuse lähenedes tuletab päästeenistus inimestele meelde, et rakettide kasutamine eeldab tähelepanelikkust, ettevaatlikkust ning kõrgendatud ohutaju.


Kõige sagedamini põhjustavad aastavahetusel tuleõnnetuse pürotehnilistest toodetest raketid, teatas päästemaet.



Möödunud aastatel on olnud juhtumeid, kus rakett lendab läbi aknaklaaside tuppa, vigastab inimesi ning tekitab tulekahju. Ka rõdudele on raketid sattunud ning süüdanud rõdu piirded.

Eelpool räägitud sündmuste põhjuseks oli valesti suunatud rakett, mis peale süütamist suunda muutes põhjustas õnnetuse. Raketid tuleb paigaldada ning süüdata vastavalt raketiga kaasasolevale ohutusjuhendile.

Meeles peab pidama:


1) Ilutulestiku tegemiseks tuleb valida ohutu koht, arvestama peab kaugusega nii inimestest kui ka hoonetest. Kindlasti ei tohiks rakette süüdata majade vahel ning vahetus läheduses, rakett suunata ohutus suunas.
2) Pürotehnilised tooted tuleb tulekindlal alusel fikseerida, et ei kalduks pärast süütamist.
3) Süütenööri süütab üks inimene ning teised peaksid olema ohutus kauguses.
4) Alati tuleb läbi lugeda tootega kaasas olev ohutusjuhend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles