Euroopa Komisjon plaanib tervishoiu ja tarbijakaitse programmidesse panustada üle 600 miljoni euro

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa tervise- ja tarbijakaitsevolinik John Dalli.
Euroopa tervise- ja tarbijakaitsevolinik John Dalli. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon võttis vastu uue tervishoiuprogrammi ja tarbijakaitseprogrammi ettepanekud, mille eesmärk on aidata kaasa sellele, et Euroopa kodanikud oleksid terved, aktiivsed, informeeritud ja mõjukad ning suudaksid anda oma panuse majanduskasvu.

Uued programmid katavad ajavahemiku 2014–2020. Programmi «Tervis majanduskasvu tegurina» eelarve on 446 miljonit eurot ja tarbijakaitseprogrammi eelarve 197 miljonit eurot, vahendas komisjoni uudiskiri.

Programmi «Tervis majanduskasvu tegurina» eesmärk on toetada ja täiendada liikmesriikide tegevust innovaatiliste ja jätkusuutlike tervishoiusüsteemide väljaarendamisel, kodanikele ohutumate tervishoiuteenuste kättesaadavuse suurendamisel, tervise edendamisel ja haiguste ennetamisel ning kodanike kaitsel piiriüleste terviseohtude eest.

Tarbijakaitseprogramm toetab eelseisvatel aastatel Euroopa Liidu tarbijapoliitikat. Selle eesmärk on tuua tarbijad ühtse turu keskmesse ning anda neile võimalus osaleda turul aktiivselt ja panna turg enda heaks tööle, suurendades tulemusliku turujärelevalve kaudu toodete ohutust, parandades tarbijate informeeritust, haritust ja teadlikkust oma õigustest, konsolideerides tarbijaõigusi ja õiguste jõustamist piiriülestel juhtudel.

Uus tervishoiuprogramm ja uus tarbijakaitseprogramm on osa Euroopa Liidu 2014. aastast kuni 2020 aastani ette nähtud finantsprioriteetidest, mille Euroopa Komisjon kuulutas välja juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles