Ettevõtja kinkis lasteaedadele materjali helkurite meisterdamiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedal tänaval on jalakäija näha vaid tänu helkurile.
Pimedal tänaval on jalakäija näha vaid tänu helkurile. Foto: Toomas Huik

Ettevõtja kinkis Kuressaare linna lasteaedadele tootmisest üle jäänud materjali, millest lapsed said isadepäeva eel endale ja isale helkureid valmistada.

Materjali helkurite valmistamiseks muretses kõigile Kuressaare linna lasteaedadele Jaanis Sarapuu, üks Pargi lasteaia hoolekogu liikmetest, kes on ise kolme lapse isana mitmeid kordi aidanud korraldada lasteaia üritusi, tulnud hoolekogus välja heade ettepanekutega ja pannud, kus vaja, ka ise käed külge, kirjutab Saarte Hääl.

Hammarprodukter OÜ, mille tootmisjuhina Jaanis Sarapuu töötab, toodab ohutusmärgistust. Nii on ettevõtte tootmises kasutusel ilmastikule vastupidav helkurmaterjal.

Tootmiseks kõlbmatuid helkurmaterjalitükke oli kogunenud mitu tuhat. Sellest tuli mõte, et lasteaialapsed saaksid neist tükkidest teha toredad helkurid nii endale kui ka oma isale. Oktoobri-novembri vahetusel toimetatigi materjal linna lasteaedadesse. Nüüdseks on helkurid valmis ja riiete külge kinnitatud.

Jaanis Sarapuu kutsus lapsevanemaid üles mõtlema, kuidas nad saaksid toetada oma laste arendamist ja õpetamist lasteaedades. See, mis ettevõttes on tootmisjääk, võib koolis või lasteaias olla hädavajalik käsitöömaterjal.

Kõigepealt tuleks mõelda, mida võib lasteaiale pakkuda, seejärel tuleb lasteaia juhtide või kasvatajatega läbi rääkida, kas mõte ka nende arvates mõistlik on, ning kõigile sobivuse korral asi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles