TV3: majaomanikud maksavad olematu prügi äraveo eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto.
Prügiauto. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Alates selle aasta algusest pole majaomanikule prügiveo arve esitamiseks vaja isegi lepingut prügiveofirmaga ja see toob kaasa olukorra, kus autod sõidavad tühjalt kinnistute vahet, kus keegi ei ela, omanikud aga maksavad arveid.

Kuigi mõnes majas või suvilas ei pruugi keegi mitu kuud elada, saavad pahaaimamatud omanikud postkasti korralikke prügiveoarveid, vahendasid «Seitsmesed uudised».

«Tegelikult ei ole tarvis kirjalikku lepingut sõlmida,» selgitas Veolia Keskkonnateenused AS juhatuse liige Argo Luude. «Sellest päevast alates, kus hakkab kehtima korraldatud jäätmeveoluba, on kõik selle piirkonna elanikud ehk jäätmete tekitajad liidetud süsteemiga.»

Ta lisas, et inimesed saavad küll taotleda prügiveo teenusest loobumist, aga seda vaid siis, kui kinnistul tõepoolest ei elata. Samas on jäätmevaldajate registrites paras segadus – seal on sees ka aadresse, kus prügi kunagi ei teki – näiteks väljamõõdetud kinnistud, mis kujutavad endast vaid metsa sees asuvat platsi, rääkis Luude.

«Selle registri teeb vald. Meie saadame sellele aadressile soovituse sõlmida leping, saadame veograafiku ja kui see aadress on vale, siis see informatsioon läheb kõik valele aadressile, aga meie ei tea, et see aadress on vale,» kirjeldas ta.

Graafikujärgne prügiauto tuleb aga kohale, sõidab tühjalt minema ja kinnistu omanik saab arve või ka juba meeldetuletuse kogunenud võlgnevusest.

Keskkonnaministri asekantsler Harry Liiv oli TV3 uudistega rääkides nõus, et kirjalike lepingute nõue tuleks taastada, kuid märkis samas, et seaduse muutmine võtab aega ega tahtnud seega konkreetsetest kuupäevadest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles