Jõulukuusk on sel aastal kirev kui paabulind

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikirevate jõulukaunistuste näiteid Stockmanni jõulukollektsioonist.
Värvikirevate jõulukaunistuste näiteid Stockmanni jõulukollektsioonist. Foto: Stockmann

Algava jõuluaja võtmesõnaks kodukaunistuses on Idamaade ja Aafrika mõjud, mis toovad pimedasse aega sära ning traditsioonilisest värvikirevamad jõulupuud.
 

Sisearhitekt Galina Burnakova sõnul pakub tänavune pidude aeg kodukaunistajaile tavapärasest palju enam katsetamisvõimalusi. «Kui varasematel aastatel on jõuluvalik olnud ühe värvi keskne, siis sel aastal on jõulukuused kirjud nagu paabulinnu sabasuled.»

Burnakova sõnul pärinevad jõuluteemad sel aastal Idamaade aardelaekast: «Jõuluehted on uhketes kalliskivitoonides, kasutatakse Idamaadele omaseid elemente – pärleid, laternaid, ornamente. Uueks motiiviks jõulutemaatikas on lõunamaiselt kirevad linnud ja lilled.»

Neile, kel soov kodule Idamaist jõulumaagiat lisada, soovitab sisearhitekt lillades, roosades ja kuldsetes toonides küünlaid ning eri värvides  küünlaaluseid ja laternaid. «Kui värvikirevus meele järgi, pange jõulukuusele ka papagoid ja paabulinnud,» soovitas Burnakova.

Samas on klassika austajail alati võimalus jääda valge jõuluteema juurde. «Valge pidulaud ja üleni valgeis ehteis jõulupuu mõjuvad rahulikult ja  maitsekalt,» märkis Burnakova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles