ERR.ee: prügi äraveo sageduse vähendamine on võimalik

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto.
Prügiauto. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek peab teoreetiliselt võimalikuks muuta jäätmeseadust nii, et tiheasustusala elanikel poleks kohustust anda jäätmeid üle igas kuus.

Sel juhul peavad Eeki hinnangul omavalitsused tagama aga biolagunevate jäätmete liigiti kogumise, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kohila valla elanikud kogusid rohkem kui 300 allkirja jäätmeseaduse muutmiseks nii, et nad ei peaks jäätmeid üle andma kord kuus.

«Aktuaalse kaameraga» vestelnud kohalike sõnul on kohustus kord kuus prügi ära anda liig, kuna kogumismahuti suuruse alampiiriks on määratud 80 liitrit, kuid nii suurt prügikogust neil kuu jooksul ei teki.

Kohila valla ettepanekut on asunud toetama kõik Raplamaa omavalitsused, kes saatsid sellekohase pöördumise keskkonnaministrile ja riigikogu keskkonnakomisjonile.

Jäätmeseaduse järgi võib omavalitsuse volikogu määrata üleantavate jäätmete miinimumkoguse, kuid veosagedust harvemaks muuta ei tohi.

Peeter Eeki sõnul ei seisnegi küsimus niivõrd veosageduses, vaid pigem teenusepaketi mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles