Viis märgatavat asja, mis muutuvad su elus kuuajase alkoholipaastu tulemusel

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pildipank

Alkohol on kehale kui mürk, mis kahjustab kogu organismi. Kuid mitte ainult – liigjoomine mõjutab kõiki elutahke alates töötulemustest, suhetest lähedastega kuni välimuse muutumiseni välja.

Siin on viis märgatavat asja, mis muutuvad su elus kindlasti siis, kui pead kuu aega alkoholiga pausi.

Sa magad paremini

Paljud peavad alkoholi unerohuks, kuid see on eksiarvamus, mis teaduslikultki ümber lükatud. Alkoholi tarvitamine häirib unekvaliteeti oluliselt: purjuspäi magama jäädes magad rahutult, näed palju und, ärkad tihti ja ei jää nii kergesti enam magama. Tulemus – halvasti magatud öö järel pole järgmisel päeval õiget minekut, sest oled unine, kergesti ärrituv, kehva keskendumisvõimega. Juba ühenädalane alkoholipaus parandab une kvaliteeti olulisel määral.

Pea on selgem

See on seotud parema unega ehk et kui oled hästi välja puhanud, oled ka vaimselt võimekam ja energilisem. Tajud on erksamad, maailm paistab tervikuna positiivsem, eneseusk on suurem. Sul on sõna otseses mõttes rohkem energiat!

Töötulemused paranevad

Kui püsid kaine, oled palju produktiivsem ja loomingulisem, sinu probleemilahendamise võime on parem. Talud ka kergemini stressi.

Suhted lähedastega on palju soojemad

Alkohol vähendab enesekontrollivõimet. Purjuspäi on lihtne teha asju, mida hiljem tuliselt kahetsed või mille pärast piinlikkust tunned. Kui hoidud alkoholist, jäävad ära paljud mõttetud tülid, valetamised ja oma tegude peitmised. Sind saab usaldada ja sinu peale loota. Just seda su pereliikmed ja sõbrad sinult ootavadki!

Sa näed parem välja

Alkohol annab väga palju tühje kaloreid ning liigjoomine paistab sõna otseses mõttes näost välja. Kuu aega kainena püsides jätad sa keha ilma tuhandetest liigsetest kaloritest ning kogu organism puhastub. Nahk muutub jumekaks ja pringiks, kehakaal väheneb. Tõenäoliselt kuuled palju komplimente selle kohta, kuidas näed eriliselt puhanud ja saledam välja.

Liitu algatusega «Septembris ei joo!» ning proovi kuu aega kainet elu!

Loe lähemalt, mida alkoholivaba elu endaga kaasa toob. Kampaaniat  rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Copy
Tagasi üles