Maksuvaba sünnitoetus on 2500 eurot (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelastele geeniravi välja töötanud firma vassis uuringuandmetega.
Väikelastele geeniravi välja töötanud firma vassis uuringuandmetega. Foto: Panthermedia/Dennis Häbel/Scanpix

Vastavalt tulumaksuseadusele võib töötajale tulumaksuvabalt maksta lapse sünni korral toetust viie kuu maksuvaba tulu ulatuses. See tähendab, et näiteks tänavu on tulumaksuvaba toetuse piirmäär 2500 eurot.

Kui perre peaks sündima mitmikud, siis võib maksuvabastust kohaldada maksuvaba piirmäära ulatuses iga lapse kohta. Näiteks kaksikute sünnil võib tööandja 2018. aastal maksta tulumaksuvabalt toetust kuni 5000 eurot. Seejuures võib toetust maksta nii isa kui ka ema tööandja.

Tõsi, see ei tähenda, et toetus on täiesti maksuvaba. Nii tuleb nimetatud toetuselt maksta sotsiaalmaksu, töötuskindlustusmakse ja kohustustatud isiku korral kohustusliku kogumispensioni makse.

Lisaks tööandjale maksavad sünnitoetusi ka riik ja omavalitsused. Riiklik sünnitoetus on aastaid püsinud 320 eurol. Omavalitsustes on sünnitoetused väga erinevad ning reeglina makstakse neid välja mitmes osas. Näiteks Tallinnas makstakse sünnitoetusi kahes osas kokku 320 eurot, aga Tartus kolmes osas kokku 512 eurot.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles