Vene piiri sulgenud skeem on väljamõeldis? (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse sild Narva ja Ivangorodi vahel, kuhu eestlastel ei maksa lähiajal liisinguautodega sõita, sest need pole Venemaal teretulnud.
Sõpruse sild Narva ja Ivangorodi vahel, kuhu eestlastel ei maksa lähiajal liisinguautodega sõita, sest need pole Venemaal teretulnud. Foto: Nick Hannes / Reporters/Nick Hannes

Eelmisel nädalal keelas Venemaa toll hoiatuseta ja üleöö liisinguautode sissesõidu föderatsiooni. Üheks põhjusena toodi välja, et selle eesmärk on välistada pettusi, kus Eestis liisinguauto müüakse Venemaal makse maksmata maha ning kuulutatakse Eestis ärandatuks.

Postimehega vestelnud ametkonnad ja turuosalised pole aga sellisest skeemist midagi kuulnud. Nii Politsei ja Piirivalveamet kui ka Maanteamet kinnitasid, et selline skeem neile teada pole ega andmebaasidest välja ei tule. Samuti ei teadnud skeemi olemasolust Postimehega vestelnud kindlustajad ja liisingufirmad.

Nädal aega tagasi selgus, et Eesti-Vene piiri ületades tuleb edaspidi liisinguatutode puhul tagatisraha maksta eelkõige eraisikutel ning summad jäävad vahemikku 9000 - 15 000 eurot. Tagatisraha suurus sõltub mootorsõidukist (näiteks kubatuur, vanus) ja määratakse vastavalt sõidukile Venemaa tollimaksude ulatuses. Eesti ametkondi – maksuametit või välisministeeriumit, Venemaa esindajad seadusemuudatusest ette ei teavitanud.

Lisaks liisinguautodele tuleb väidetavalt tagatisraha välja käia ka neil, kelle nimele on registreeritud kaks autot ning soovivad mõlemaga piiri ületada. Kui mõlemad autod on ühe pereliikme nimel, siis pääseb ilma tagatisraha maksmata üle piiri vaid ühe autoga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles