Saaremaa ettevõtted: Kuressaare lennupilet ei tohi järsult kallineda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika lennuk Jetstream 31/32.
Transaviabaltika lennuk Jetstream 31/32. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Saaremaa Ettevõtjate Liit on seisukohal, et uue lennuühenduse hanke raames ei tohi Tallinna-Kuressaare lennupileti hind tõusta praegusega võrreldes rohkem kui kümme protsenti.

Piletihinna suurem tõus pidurdaks oluliselt Saaremaa ettevõtluse arengut, sest ettevõtete võtmepartnerite, -klientide ja välisekspertide kaasamine on saarel keerulisem kui mujal, kirjutab liit pöördumises majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM).

Transpordiühendused on saarte elanike ja ettevõtjate jaoks eluliselt olulised. Liidu hinnangul on viimastel aastatel saarte ja mandri vahel saavutatud hea ja stabiilne lennuühendus ning lennukindlusega ollakse rahul.

Leping praeguse lennuühenduse pakkuja Transaviabaltikaga kuni 31. maini 2019. Maanteeameti korraldatud riigihankele mandri ja suursaarte vaheliste lennuliinide teenindamiseks laekus tähtajaks viis pakkumust, teiste hulgas osales hankel ka riiklik lennufirma Nordica.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles