Äri õitseb: Vapiano laieneb Eestis ja Soomes

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti tähistas Vapiano oma 10. tegutsemisaastat Eestis.
Hiljuti tähistas Vapiano oma 10. tegutsemisaastat Eestis. Foto: Madis Sinivee / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Rahvusvahelise fresh casual restoraniketi Vapiano Eesti, Soome ja Leedu restorane haldav Piano Group OÜ laiendab oma tegevust ning avab lähiajal mitu uut restorani Soomes ja Eestis. Lähiaastatel investeerib ettevõte uutesse restoranidesse ligi 7 miljonit eurot.

Piano Group OÜ juhatuse esimehe ja partneri Gert Kerde sõnul avatakse selle aasta lõpus uus Vapiano restoran Helsingi suurimas Itise kaubanduskeskuses ning 2019. aasta suvel Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuses.

«Mõlemad restoranid luuakse kõige uuema Vapiano kontseptsiooni järgi. Uutesse restoranidesse lisanduvad eraldiseisvad take-away-sektsioonid, kus külastajad saavad endale mugavalt toitu ette tellida, tellimust kätte saada, osta kaasa jooke ja käsitöömagustoite ning muud värsket kraami,» kirjeldas Vapiano üks omanikest Gert Kerde ja lisas, et suvel sõlmis ettevõte Vapiano peakontoriga eksklusiivsust tagava lepingu, mille järgi Piano Group OÜ avab Soomes kokku viis uut restorani.

Vapiano avab uue restorani Helsingis Itise kaubanduskeskuses (endises Idakeskuses) selle aasta lõpus. Restoran hakkab paiknema kahel korrusel uue FinnKino kõrval, mis samuti avatakse peagi. Restoranis on 215 istekohta ja pinda kokku 580 ruutmeetrit. Esimese korruse sissepääsu juures hakkab paiknema Vapiano take-away-lett, mis võimaldab külastajatel mugavalt tööle ja koju ette tellitud toitu kätte saada. Teise korrusel ulatub restoran siseaatriumi valgusküllasele terrassile.

Tallinnas Ülemiste kaubanduskeskuses avatakse Vapiano järgmise aasta suvel. Restorani tuleb 165 istekohta ja pinda on kokku 396 ruutmeetrit. Restoran saab naabriks avatavale Apollo kinole ning restorani juurest läheb kõnnitee Ülemiste Citysse. Ka Ülemiste Vapianosse tuleb take-away-lett.

2002. aastal Saksamaalt alguse saanud Vapianost on tänaseks välja kasvanud omanäoline fresh casual dining restoranisegment. Aastate jooksul on Vapiano võitnud väga palju auhindu ja pälvinud tunnustusi parima toitlustuskontseptsiooni eest. Täna on üle maailma avatud rohkem kui 200 Vapiano restorani, mida iga päev külastab tuhandeid inimesi.

2008. aastal avas uksed esimene Vapiano restoran Eestis asukohaga Tallinnas Foorumi keskuses. Alates 2009. aastast on Vapiano avatud Solarise keskuses ning 2016. aastal avati Vapiano Tartus Kvartali keskuses. Soomes on Vapiano tegutsenud aastast 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles