Riik tahab e-posti vaatamise muuta kohustuslikuks (5)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettepaneku põhjal hakkaks riigiga suhtlemine toimuma vaid isikukood@eesti.ee postiaadressi kaudu ning inimestel lasub edaspidi kohustus seda e-posti aadressi teatava regulaarsusega külastada
Ettepaneku põhjal hakkaks riigiga suhtlemine toimuma vaid isikukood@eesti.ee postiaadressi kaudu ning inimestel lasub edaspidi kohustus seda e-posti aadressi teatava regulaarsusega külastada Foto: Kuvatõmmis eesti.ee veebilehelt

See, et kaitseväekohustuslaseni ei jõua iga neljas kutse, on andmas tõuget seadusemuudatuseks, mis kohustab e-posti teatava regulaarsusega vaatama.

Kaitseministeerium esitas sel nädalal valitsuskabinetile ettepanekud riigi kohustavate teadete kättetoimetamise tõhustamiseks, vahendab ERR Uudised.

Praeguse olukorra kirjelduses tõi ministeerium näitena välja, et valitsemisalas tegutsev kaitseressursside amet saadab iga-aastaselt kaitseväekohustuslastele ligi 25 000 kättetoimetamist vajavat kutset ja teatist arstliku komisjoni ja ajateenistusse ilmumiseks.

Üheksal juhul kümnest saadetakse dokumendid paberil ja posti teel või allkirja vastu, seejuures iga-aastaselt on raskendatud tuhandete kutsete kättetoimetamine ja paljud neist jäävadki kätte toimetamata – kaitseväekohustuslase muutunud elukoha ja iganenud aadressandmete tõttu või kaitseväekohustuslaste soovimatuse tõttu dokumente ja nendega kaasnevaid kohustusi vastu võtta.

2016. aastal ei jõudnud adressaadini neist kutsetest 24 protsenti ja 2017. aastal 22 protsenti, ohustavaid dokumente saadetakse ka siseministeeriumi ning justiitsministeeriumi valitsemisalas ning sellega kaasneb märkimisväärne kulu.

Loe täpsemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles