Lugeja küsib: kuidas töötavad Neste tanklate uued makseterminalid? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Neste automaattanklates on toimunud täielik taandareng - kui varem sai tankida kiirelt ja mugavalt, siis nüüd tuleb enne maksmist arvutama hakata. Nimelt tuleb nüüd valida, mitmekümne euro eest tankida plaanid. Selmet võtta raha reaalselt tangitud liitrite pealt tuleb makseterminalis nuputada, mitme euro eest sul paagis tühja ruumi on. Tõesti ei mõista, miks muuta hästi toimuvat süsteemi?» oli lugeja pahane.

Vastab Neste Turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste:

«Neste tanklate makseterminalid on seadistatud selliselt, et tarbija ei pea arvutama, kui palju tal paaki mahub, vaid tal on õigus tankida nii palju, kui vaja on. Uuendus tehti selleks, et pangakaardi omanikul oleks maksimaalne kontroll oma raha kasutuse üle.

Kuidas süsteem töötab?

Täna tuleb Neste tanklas pangakaardiga tasumisel valida, milline summa teie pangakontolt maksimaalselt broneeritakse. Kui olete tankimise lõpetanud, siis valitud broneering vabastatakse ning kontolt võetakse maha reaalne ostusumma. Kui soovite tankida täispaaki, valige suurem summa (näiteks 100 eurot), mis katab täispaagi maksumuse. Valikus on ka «muu summa», mis võimaldab teil ise summa suuruse üle otsustada. Kui valite suurema summa kui teil hetkel kontol on, siis teadke, et enamus Eesti pankasid broneerib kontol reaalselt olemasoleva summa ning selle piires saate ka tankida. Tankimisest ülejääv summa vabastatakse pärast ostu lõpetamist.

Automaattanklas broneeringusumma valikuvõimaluse andmine ei ole midagi uut, Neste kogemus sel suvel Eestis näitas, et sellele valikuvõimalusele on nii pooldajaid kui vastaseid. Neste on täna kogumas tagasisidet eesmärgiga parandada makseterminalide kasutusmugavust veel selle aasta sees.

Suve alguses teatas Neste oma klientidele, et hakkab uuendama tanklate tarkvara ning makseterminalidele paigaldatakse uued ekraanid ning uued motoriseerimata kaardilugejad, kus kaart jääb alati nähtavale ning tarbija saab selle igal juhul kätte. Lisasime ka Eesti inimeste poolt hästi vastu võetud viipemakse võimaluse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles