Teeme reaalsuskontrolli: palju ma tegelikult joon ja mis see maksab?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: istockphoto.com

Testi ennast! Saa teada, mis värk on sul alkoholi tarvitamisega ja kui palju see «lõbu» kõik maksma läheb!

Alkoholi tarvitamist ja sellega kaasnevaid riske on võimalik hinnata lihtsa AUDIT testiga, vastates kümnele küsimusele. Juba 25 aastat on seda WHO poolt välja töötatud testi kõikjal maailmas katsetatud ja uuritud ning leitud, et ta on üks täpsemaid mooduseid alkoholi tarvitamise hindamiseks. Ka väga paljud arstid ja õed kasutavad oma igapäevatöös just seda testi.

Kliki siia ja vasta küsimustele! Küsimusi on kümme. Kui sa esimese kolme küsimusega saad meesterahvana vähem kui 5 ja naisena vähem kui 4 punkti, siis test lõppeb – alkoholi põhjustatud tervisekahjustuse tekkimise risk on väike ja sul pole vaja muud teha, kui jätkata sama tublilt! Rohkemate punktide saamisel määrab test ära, kui suur on oht alkoholisõltuvuse ja tervisekahjustuse tekkeks ning annab ka soovitusi, kuidas edasi käituda.

Nüüd kui oled teada saanud, palju sa tegelikult jood, oleks hea kõik see rahasse arvutada. Sisesta andmed kalkulaatorisse ning saad teada, palju sul kulub alkoholile kuus ja aastas raha. Üllatav, eks?

Selgub, et paar õlut pärast tööpäeva lõppu maksab aastas terve keskmise kuupalga ehk 1300 eurot või igaõhtune veinitinistamine neelab lausa 2500 eurot aastas. Mõtle, kui palju toredat saaks selle raha eest, kui seda kulutada mõistlikumalt! Kasvõi perega koos reisides või mõne toreda hobiga tegeledes!

Liitu algatusega «Septembris ei joo!» ning proovi kaine elu mõnusid!

Kampaaniat  rahastab Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste «Kainem ja tervem Eesti» raames.

Copy
Tagasi üles