Coop avas esimesed toidukapid, sama plaani peavad ka teised poed (3)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustas Coop Eesti esimesi toidukappe. Lähiajal plaanib toidukappidega välja tulla ka Selver.

Tallinnas on juba mõnda aega näha olnud kuute Coopi siltidega toidukappi. Alates homsest on võimalik neisse ka reaalselt toitu tellida.

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihandi tutvustamas toidukappi.
Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihandi tutvustamas toidukappi. Foto: Madis Sinivee

Toidukapid on varustatud nii tava- kui ka sügavkülmutusrežiimidega. Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihandi sõnul lisanduvad nõudluse olemasolul toidukapid lähiaastatel ka teistesse linnadesse ja maakondadesse. Ühe variandina nähakse toidukappides asendust maapiirkonna väikepoodidele, sest sel juhul oleks kliendil võimalus ka maakohta suure linnapoe kaubasortimenti tellida.

Coop teeb toidukappide osas koostööd tanklakettidega Alexela ja Neste ning tõenäoliselt kerkivad ka järgmised toidukapid just nende tanklate juurde. «Koostöö tanklakettidega annab meile ühelt poolt hea võimaluse paigutada kapid hästi ligipääsetavatesse kohtadesse ning pakub kliendile võimaluse auto samaaegselt tankida,» lisas Vihand.

Selveri e-kaubandusjuhi Gunnar Oboloneski sõnul on toidukappide lisandumine loogiline samm tellimuse kättesaadavuse valikute parandamiseks. «Kiire elutempo juures on paindliku külastusajaga toidukapp kindlasti hea alternatiiv fikseeritud ajavahemikuga kulleri tarnele,» selgitas ta.

Kuigi toidukapi kasutamine on Eestis erakordne, siis toidu tellimine kuskile ning sellele hiljem väljastuspunkti järele minemine ei ole midagi väga uut. Selveris on olnud võimalik kaup kindlate poodide infoletti ette tellida juba kolm aastat. Küll aga plaanivad nemadki aastalõpuks eraldi toidukappidega välja tulla. «24/7 ligipääsetavate toidukappide projekt on Selveril lõpufaasis. Esimene tava- ja sügavkülmutusrežiimidega varustatud toidukapi paigaldus toimub juba käesoleval aastal,» sõnast Obolenski.

Toidukapid teeb klientidele atraktiivseks ajaline mugavus – inimene saab ise valida, millal ta tellitud kaubale järele läheb, mitte ei pea fikseeritud ajavahemikul kullerit ootama. Miinusteks on aga toidukapi kindel suurus, mis takistab nt triikimislaua või põrandaharja tellimist.

Obolenski sõnul võib tulevikus väljastuspunktide ja toidukappide populaarsus kindlasti kasvada, sest hetkel on tegu täiesti välja arenemata turuga.

 Esimesed kuus Coopi toidukappi asuvad:

  • Kadakas (Neste tankla Kadaka tee 60)
  • Sikupillis (Alexela tankla Tartu mnt 87b)
  • Uues Maailmas (Neste tankla Suur-Ameerika 49/Koidu 47)
  • Veerennis (Alexela tankla Vana-Lõuna 30)
  • Haaberstis (Neste tankla Paldiski mnt 98)
  • Pelgulinnas (Neste tankla Sõle 25a)
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles