Ära ise näpi! – elektri- ja küttegaasiseadmeid on ohtlik ise hooldada

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnilise järelevalve ameti ohutuskampaania «Ära ise näpi! Lase spetsialistil regulaarselt kogu oma gaasi- ja elektrisüsteemi kontrollida!».
Tehnilise järelevalve ameti ohutuskampaania «Ära ise näpi! Lase spetsialistil regulaarselt kogu oma gaasi- ja elektrisüsteemi kontrollida!». Foto: Tehnilise järelvalve amet

Tehnilise järelevalve amet tuletab kõigile koduomanikele meelde, et ohutuse tagamiseks tuleb kütteseadet regulaarselt oma ala spetsialistil kontrollida lasta, seda nõuetekohaselt hooldada ja kasutada.


Õnnetused ning avariid elektri- ja küttegaasiseadmetega saavad paljudel juhtudel alguse kontrolli- ja hooldusnõuete täitmata jätmisest, põhjuseks siinjuures on hooletus, teadmatus või soov kokku hoida hooldus- ja remondikuludelt.

TJA peadirektori asetäitja Kaur Kajaku sõnul vastutab seadmete nõuetekohasuse eest alati omanik, kes peab teadma, kuidas seadet kasutada ning millise regulaarsusega kontrollida ja hooldada.

«Oluline on viia inimesteni teadmine, et ohutuse tagamiseks võivad elektri- ja küttegaasiseadmeid kontrollida, remontida, paigaldada ja hooldada vaid vastava pädevusega spetsialistid. Elekter ja gaas on väga ohtlikud, mistõttu remondi ja muude sarnaste tööde tegemine omal käel või sõbra abiga võivad põhjustada tõsiste tagajärgedega õnnetusi,» selgitas Kajak.

Amet soovibki ennekõike rõhutada, et elektri- ja küttegaasiseadmete töid ei tohi teha ise, vaid selleks tuleb kohale kutsuda pädev spetsialist.

Täna, 21. novembril algab Tehnilise järelevalve ameti (TJA) ohutuskampaania «Ära ise näpi! Lase spetsialistil regulaarselt kogu oma gaasi- ja elektrisüsteemi kontrollida!». Lisainfot leiab ameti ohutusportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles