Kuu Ikea avamisest: popimad asjad on otsa saanud, järjekorrad ulatuvad parklasse (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kella kolme paiku päeval oli järjekord Riia Ikeasse mitmekümne meetrine.
Laupäeval kella kolme paiku päeval oli järjekord Riia Ikeasse mitmekümne meetrine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval külastas Riias pea kuu tagasi avatud Ikeat Sakala fotograaf Elmo Riig, kelle sõnul oli pood rahvast pungil, kuid kahjuks olid paljud tooted juba maha müüdud.

Laupäeval kella kolme paiku ulatus Ikea ees olev järjekord mitmekümne meetrini, sisse lasti rahvast osade kaupa.

Sellest hoolimata oli Sakala fotograafi sõnul pood rahvast täis, nii et kui soovisid vastassuunas liikuda, siis tuli trügida. «Muidu kõnnid vooluga kaasa, aga kui korraks kõrvale läksid, et mõnd asja lähemalt vaadata ja seejärel tagasi tahtsid minna mõnd teist asja vaatama, siis pidi trügima. Sellist lahedat liikumist ei olnud,» sõnas ta.

Põhiline keel, mida poes räägiti, oli Riigi sõnul eesti keel. «Vähemalt tundus, nii palju, kui ma kõrvalt kuulsin. Kogu aeg ei kuulanud ka, mis keeles nad räägivad,» märkis ta. «Vene keelt oli suht palju, läti keelest ma ei räägigi.» Kõik sildid on aga läti keeles.

Ka kassad piltlikult öeldes mattusid suure rahva alla. Fotograafi sõnul tuli temal oodata kassajärjekorras paarkümmend minutit. Sama lugu oli ka söökla kassas, vaid kohvi sai kiiresti kätte.

Kuigi rahvast oli palju, siis kaupa oli suhteliselt vähe. «Paljud asjad olid ära müüdud,» sõnas Riig ja lisas, et eriti kehtis see mingite kindlate värvide puhul. Näiteks oli musta värvi, tumesiniseid või tumerohelisi taldrikuid, voodipesu või riideid suhteliselt võimatu leida, sest suurem osa oli ära ostetud. «On küll tavalisi lihtsaid värve, aga kui peaksid enne kodust kataloogist midagi kindlat välja valima, siis ei pruugi seda seal enam ollagi.» Kes aga soovib valget tooni või kristalli meenutavaid klaase, siis neid pidi seal veel alles olema.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles