LHV kliendiks saab nüüd üle interneti

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV peahoone Tallinnas.
LHV peahoone Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV pank lõi veel ühe võimaluse kliendiks saamiseks ilma vajaduseta kontorisse kohale tulla.

Juba aasta on saanud LHV kliendiks hakata üle interneti videotuvastuse teel, nüüd lisandus kaameravaba tuvastus piiratud õigustega konto loomiseks.

Kui videotuvastuse puhul tuleb veebikaamera kaudu suhelda ka ettevõtte Veriff töötajaga ja vastata konto avamise jaoks olulistele küsimustele, siis uue e-tuvastuse puhul videointervjuud ei ole.

«Piisab kui logida end internetipanka, seal sisestada kehtiva dokumendi number ja allkirjastada leping Mobiil-ID-ga, ID-kaardiga või Smart-ID-ga. Mõlemad võimalused on nüüd olemas,» ütles Postimehele LHV Panga pressiesindaja Priit Rum.

E-tuvastuse puhul on pangateenused mõnevõrra piiratud – kuine maksete maht kuni 15 000 eurot ning osa investeerimisteenuseid kasutada ei saa. Videotuvastuse puhul selliseid piiranguid pole.

LHV jaepanganduse juhi Kadri Kiiseli sõnul on e-tuvastus selgelt kõige kiirem võimalus panga kliendiks saamisel.

«Mul on hea meel, et seadus võimaldab nüüd Eesti turvalised identifitseerimisvahendid kogu potentsiaali ulatuses kasutusele võtta,» rääkis Kiisel.

Kuidas kliendiks saamine käib?

E-tuvastuse teel konto avamiseks tuleb esmalt LHV kodulehel (www.lhv.ee/avakonto) täita konto avamise vorm. Seejärel valida tuvastusmeetodiks «e-tuvastus». Valitud kasutajanime kasutades tuleb siseneda LHV internetipanka, kasutades ID-kaarti, Mobiil-ID-d või Smart-ID-d. Internetipangas on vajalik sisestada dokumendinumber ja seejärel allkirjastada kliendileping. Pärast seda saab asuda pangateenuseid kasutama.

E-tuvastuse puhul on seadusest tulenev igakuine raha kasutamise limiit 15 000 eurot. Kui kliendil on soov kontol olevat raha ühes kuus kasutada suuremas summas, tuleb konto avamisel kasutada füüsilist tuvastust või videotuvastuse võimalust veebilehel www.lhv.ee/et/tuvastamine#videotuvastus. E-tuvastatud klient saab LHV-s kasutada ka investeerimisteenuseid, välja arvatud LHV Traderi ja LHV Brokeri kauplemisrakendusi või võimenduslaenu.

E-tuvastust saavad enda isiku tuvastamiseks kasutada täisealised eraisikud, kes on Eesti kodanikud või kellel on kehtiv Eesti elamisluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles