VKG hakkab Ida-Virumaal soojuse hinda langetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG.
VKG. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Konkurentsiamet kooskõlastas VKG Soojuse taotluse langetada soojuse hinda oma klientidele ligi viie protsendi võrra. alates 1. novembrist on VKG võrgupiirkonnas Ida-Virumaal soojusenergia müügihind 52,66 eurot megavatt-tunni kohta.

Kulupõhise tariifi ülevaatamine ja konkurentsiametiga kooskõlastamine on regulaarne tavapärane tegevus, mis teostatakse tavaliselt 3–5 aasta tagant või vajadusel oluliste hinda mõjutavate tegurite muutumisel ka jooksvalt, vastavalt reaalsele olukorrale. VKG Soojus esitas konkurentsiametile taotlused kulupõhise piirhinna kooskõlastamiseks tänavu mais ja korrigeeritud andmetega augustis, teatas ettevõte.

«On positiivne, et saame oma klientidele soojuse hinda langetada olukorras, kus maagaasi ja hakkepuidu hinnatõus on sundinud paljusid soojatootjaid Eestis hindasid tõstma. Klientidele edastatav soojusenergia toodetakse põlevkivi töötlemisel tekkivast põlevkivigaasist ning taolise keskkonnasõbraliku tootmise efektiivsus võimaldaski meil hindu korrigeerida,» ütles VKG Soojuse juhatuse liige Andres Klaasmägi.

VKG Soojus AS on võrguettevõte, mis tegeleb soojusenergia edastamise ja müügiga ühendatud võrgupiirkonnas Ahtme, Sompa ja Järve linnaosades ja Jõhvi vallas. Ettevõte varustab soojusega ligikaudu 50 000 elanikuga piirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles