Eestlased eelistavad oma balti naabritest märksa kallimaid autosid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X5. Foto on illustreeriv.
BMW X5. Foto on illustreeriv. Foto: BMW

Eesti elanikud eelistavad osta oma naabritest tunduvalt kallimaid autosid, selgus SEB Liisingu suvel korraldatud uuringust.

Ligi 15 protsenti Eesti elanikest plaanib osta vähemalt 20 000 eurot maksva auto, kusjuures mõlema Balti naaberriigi puhul ei ületa see protsent viit.  Odavamate, kuni 7000 eurot maksvate autode vastu tunnevad eestlased samuti tunduvalt madalamat huvi kui naabrid. Nii plaanib osta mainitud hinnavahemikus sõiduautot umbes neljandik vastanutest Eestist. Lätis on see protsent 46 protsenti, Leedus aga lausa 55 protsenti.

Umbes 15 protsenti vastanutest kõikides Balti riikides ütlesid, et ei ole mõelnud täpse hinna peale. Viimane pole üllatav, sest ligi pooled uut autot osta plaanivat vastajat kinnitasid, et alustavad oma autoostu protsessi auto valikust, mitte oma finantsvõimaluste analüüsist.

«Tõesti, võrreldes Läti ja Leedu elanikuga valib eestlane tõenäolisemalt pigem uuema ja kallima kui kasutatud ja odavama sõiduki. Uuem auto tähendab ühtlasi suuremat keskkonnasäästlikkust ja turvalisemat liiklust,» kommenteeris uuringu tulemusi AS SEB Liisingu juhatuse liige Rein Karofeld.

«Küsitlusest selgus, et eestlane eelistab sõidukit, mille maksumus mahub 10 000 ja 20 000 euro vahele. Oluline on märkida, et vastavalt meie andmetele kasvab Eesti inimese poolt liisitava auto soetusmaksumus aastas umbes 1500 euro võrra. Samas, vaatamata neile tugevatele näitajatele, peame endiselt tõdema, et Eesti autopark on siiski jätkuvalt vanem kui Euroopas keskmiselt,» lisas Karofeld.

SEB Liisingu Eestis, Lätis ja Leedus tehtud autoostu- ja kasutamisharjumuste teemaline uuring hõlmas üle 3 100 vastaja ning korraldati juunis ja juulis 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles