Telia Ostuööst sai õuduste öö (8)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Eesti suurima serveriteenuste pakkuja Telia palju reklaamitud elektroonikakaupade allahindluste Ostuöö kujunes nii klientidele kui nähtavasti ettevõttele katastroofiliseks, kuna ettevõtte IT-süsteemid langesid lihtsalt rivist välja ja e-pood muutus kättesaamatuks.

Telia ise koristas enne südaööd sotsiaalmeediast ära kõik eile kell 21 algama pidanud Ostuöö reklaamid ja sissekanded oma lehelt, kuna nende kommentaariumi ainsaks sisuks oli see, et ettevõtte veebipoodi pole võimalik siseneda.

Lisaks suunas selles sisaldunud kasutajad Telia keskkonda, mille sisuks teadaanne, et Ostuöö asemel on kell 21 alanud hoopis veebilehe hooldustöö. Kell 21:08 kasutajkale väldatud teade:

Foto: Kuvatõmmis

See teade asendati peagi kasutajate jaoks uue teadaandega, milles anti märku, et rakenduses on viga ja administraator teab sellest.  Kell 21:45 oli teate sisu juba näiteks selline:

Foto: Kuvatõmmis/Aivar Pau

Üldiselt valitses Telia klientide seas eile selline meelsus:

Telia pressiesindaja Raigo Neudorfi sõnul ettevõtte tehnoloogiaüksus juba tegeleb sündmuse kronoloogia kokkupanekuga ning infot juhtunu kohta on oodata päeva jooksul.

KOMMENTAAR

Telia Eesti e-äri juht Kati Vabi-Vanaale:

Tundub, et alahindasime klientide huvi Ostuöö vastu ning palume siiralt vabandust kõigi ees, kellel ei õnnestunud soovitud kaupa tellida. 

Eile alanud Ostuöö raames kehtestati ligi 350 tootele tavapärasest soodsam hind ning klientidele ei jäänud see märkamata - tuhanded ostlejad suundusid eile õhtul Telia e-poe keskkonda soovitud kaupa soetama. 

Koormuse äkilise ja tavapärasest kordades suurema kasvu tõttu oli vahemikus kell 21:00-23:20 häiritud Ostuöö kampaaniatoodete soetamine ning e-poe kasutamine. Õnneks polnud kogu e-poe töö täielikult maas ning paljud kliendid, kes läksid otse konkreetse toote lingile, said siiski oma ostu sooritatud.

Kella 23:20 paiku said probleemid lahendatud ning selleks muudeti e-poe tehnilist seadistust. Kokkuvõttes tehti eilse Ostuöö raames vaatamata esinenud häiretele rekordarv tellimusi.

Ostuöö jätkub täna ning selle tarbeks on muudetud nii e-poe tehnilisi seadistusi kui ka suurendatud keskkonna koormustaluvust.

Oleme viimasel paaril aastal oma e-poe võimekust küll tunduvalt suurendanud, kuid eilne huvi üllatas ja ületas kõiki prognoose. Samuti näitas eilne, et e-kanalite töökindluse ja hea kasutajakogemuse nimel tuleb tööd jätkata ning see on võetud ka edasisse e-poe arendamise plaani.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles