VTA avastas Eestist uued salmonellakahtlusega munad

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanlindi kanafarm Valgamaal.
Sanlindi kanafarm Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) teatas möödunud nädalal, et Valgamaa kanakasvatusettevõtte Sanlind OÜ kahest farmist pärinevad munad võivad olla nakatunud salmonella bakteriga. Nüüd ütles amet, et ilmselt on mürgised juba ettevõtte kõigist farmidest tulnud munad.

Uus võimalik saastumine puudutab OÜ Sanlind turustatavaid mune, mille parim enne kuupäev jääb vahemikku 26. oktoober kuni 2. november. Need munad on märgistatud tootekoodiga 3EE16711.

Kaubandusvõrgust on võimalikud saastunud munad kõrvaldatud. Pärast kahest farmist salmonella diagnoosimist võeti ettevõtte kõikidest farmidest täiendavad proovid.

Täiendavast proovist selgus, et kõik Sanlind munakanade farmid on saastunud salmonella bakteriga. Kohe rakendati ettevõttele täiendavad kitsendused ning keelati kõikide lindude ja munade liikumine ettevõttest välja.

Juhul kui tarbija on ostnud nimetatud mune, siis tuleks neid enne söömist korralikult kuumtöödelda. Salmonella bakter hävib kuumutamisel 70 kraadi juures. Muna tuleb keeta vähemalt 10 minutit, suuri ja hiidmune kauem. Praadimisel tuleb muna korralikult küpsetada mõlemalt poolelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles