Elektrilevi kaks alajaama lakkasid töötamast: ligi 11 000 klienti jäi elektrita (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi ehitab aktiivsel uusi alajaamu ja võrke.
Elektrilevi ehitab aktiivsel uusi alajaamu ja võrke. Foto: Elektrilevi

Nädala jooksul on vähemalt kahte Elektrilevi alajaama ootamatult tabanud rike ning pea 11 000 tarbijat jäi elektrita.

Pühapäeval Rakveres piirkonnaalajaamas toimunud rikke tõttu jäi vooluta enam kui 3400 elektritarbijat ja teisipäeval lülitus osaliselt välja Kohtla-Järve alajaam, mille tõttu jäi linnas vooluta 7429 elektritarbijat. Ühendus taastati küll kiirelt, kuid mis juhtus?

Elektrilevi varahalduse juht Rasmus Armas kinnitas, et Kohtla-Järve ja Rakvere rikked olid olemuselt sarnased ja juhtusid mõnepäevase vahega, kuid reaalset seost neil omavahel pole ja need ei iseloomusta ka tegelikku trendi piirkonna elektrivõrgu arengus.

«Mõlemad katkestused algasid maakaablirikkest. Täpsed põhjused, miks rikked tekkisid ja miks nad nii tavapäratult suure ulatusega olid, on veel endiselt uurimisel.  Juhtumid vajavad põhjalikku analüüsi,» ütles Armas.

Ta kinnitas, et võrgu töökindlus Eestis on tegelikult hea ja muutub üha paremaks. «Rikete üldine tendents Eestis näitab aasta-aastalt langustrendi. Viimase viie aastaga on Eestis rikete arv langenud ligikaudu kaks korda, sama tendentsi on näha ka Ida- ja Lääne-Virumaal,» lisas Armas.

Ta selgitas, et kuna Elektrilevi on mitmes Eestimaa piirkonnas viimased aastad keskendunud rohkem hajaasustusega piirkondadele ja võrk väljaspool linnu on muutunud oluliselt töökindlamaks, siis praeguseks on ettevõte järk-järgult liikumas rohkem tiheasustusega piirkondade võrgu arendamisele, uuendamisele ja efektiivsemaks muutmisele.

«Näiteks Kohtla-Järvel oleme lõpetamas just suuremat investeeringut, mille raames ehitasime linna keskpingevõrgu ümber, paigaldasime üheksa uut automatiseeritud alajaama ja viisime tööst välja üle viie kilomeetri vana keskpingevõrku. Need uuendused olid üheks põhjuseks, miks õnnestus eile hommikul toimunud suure ulatusega elektrikatkestus suhteliselt kiiresti kõrvaldada,» lisas Armas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles