Olerex alustas külmakindlate kütuste müügiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Olerex teatas, et üha jahedamate ilmade tõttu on nad asunud oma tanklaid varustama külmakindlate mootorikütustega. Olerexis müügil oleva külmakindla diislikütuse filtreeritavus on kuni -23 kraadi.

Olerexi sõnul on külmale eriti tundlikud diiselautod ning kõige tähelepanelikum tasuks olla neil autoomanikel, kes ei pargi oma sõidukit soojas garaažis. Üllatuste vältimiseks on oluline, et külmade ilmade saabudes oleks paagis täies ulatuses ka külmakindel diislikütus. Oktoobri teises pooles on üsna tõenäoline miinuskraadide esinemine ning selleks alustatakse külmakindlate kütuste müügiga juba käesoleval nädalal.

Oluline on see teadmine ka kindlasti kõigile transpordiettevõtetele, kelle sõidud viivad põhja poole, kus nulli ümber temperatuure esineb juba täna.

Vastavalt Eesti seadustele kehtib tanklates esimesest oktoobrist ka külmakindla ja talvise kütuse müügiluba. Alates esimesest detsembrist müüakse tanklates vaid talvist diislikütust, mille külmakindlus on minimaalselt -32 kraadi.

Samuti tasuks tähelepanelik olla ka bensiinimootoriga autode omanikel. Kuigi külmast tingitud probleeme esineb harvem on siiski oluline, et mootoribensiini aururõhk oleks üle 65kPa. Jahedamate ilmade saabudes on mootori efektiivseks ja tõrgeteta tööks ning hõlpsaks käivitumiseks arukas kasutada just jahedaks aastajaks sobilikku mootorikütust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles