Advokaadibüroode hiilgeaeg: kasum paisub kui imeväel (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aku Sorainen saabus Eestisse kohe pärast riigi taasiseseisvumist 1991. aastal, misjärel asutas siin advokaadibüroo, mis kasvas peagi Baltimaade suurimaks.
Aku Sorainen saabus Eestisse kohe pärast riigi taasiseseisvumist 1991. aastal, misjärel asutas siin advokaadibüroo, mis kasvas peagi Baltimaade suurimaks. Foto: Vallo Kruuser/Eesti Ekspress

Suured ühinemistehingud, kohtuvaidluste populaarsuse kasv ja nõustamisteenused on lennutanud Eesti advokaadibüroode kasumlikkuse taevastesse kõrgustesse. Teist nii optimistlikku valdkonda on keeruline leida, kirjutas Äripäev.

Advokaadibüroode käive kasvas möödunud aastal ligi 13% ja kasum koguni 20% võrra, selgub Äripäeva koostatud valdkonna konkurentsiraportist. Kui vaadata raportisse kaasatud 121 büroo edetabelit, siis esikolmikusse kuuluvatest firmadest suutis näiteks Ellex Raidla teenida ühe euro kohta pea 50 senti kasumit. Valimisse võetud advokaadibüroode kogukäive on viimase nelja aastaga kasvanud ligi 46% ja koondkasum 67% võrra.

«Veel kümme aastat tagasi tuldi advokaadi juurde siis, kui oli juba mingi õnnetus või suur probleem tekkinud ja ise enam lahendust ei leitud. Nüüd on hakatud advokaate kaasama ka otsustusprotsessidesse, et probleeme ennetada,» rääkis ühest kasvu põhjusest Eesti suurima advokaadibüroo Soraineni asutaja Aku Sorainen.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles