Ida-Virumaa "tsaar" tõstis järsult prügihinda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko
Nikolai Ossipenko Foto: Postimees.ee

Poolsada Kohtla-Järve korteriühistut esitas linnavalitsusele vaide, kus leitakse, et järsk prügiveo hinna tõus ei lähtu linnaelanike heaolust ning linnavalitsuse otsus nõustuda sellega on jäätmevedaja põhjendamatu nuumamine, kirjutas Põhjarannik.

11. septembril rahuldas Kohtla-Järve linnavalitsus jäätmevedaja OÜ Ekovir hinnatõusu taotluse, mis tähendab, et alates 1. novembrist kerkib prügiveo hind linnas 82,1 protsenti. Vedaja põhjendas seda asjaoluga, et AS Uikala Prügila on tema jaoks tõstnud hinda 100 protsenti, samal ajal kui varem kehtis Ekovirile konkurentidega võrreldes oluliselt soodsam hind.

Mõlemad firmad on seotud Virumaa "tsaariks" peetavale Nikolai Ossipenkole.  Juulis kirjutas Postimees, et Viru ringkonnaprokuratuur esitas süüdistuse suures maksupettuses poliitik Nikolai Ossipenko ettevõtetele Uikala Prügila, Ekovir ja N & V, süüdistuse said ka firmade endised juhid. Varem, 2014.aastal lõpetati Viru maakohtu määrusega parandamatut haigust põdeva Ida-Viru kommunaal­äri kuninga Nikolai Ossipenko suhtes kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles