Milline Tallinna kaubanduskeskus on populaarseim ostukoht?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus.
Ülemiste keskus. Foto: Raigo Pajula

Kantar Emor kaardistas Tallinna kaubandusturul konkurentsiolukorra kaubanduskeskuste vahel ning selle käigus tehtud küsitluses ilmnes selge võitja.

Selle aasta sügisel on Tallinna ja Harjumaa elanike seas ülekaalukalt populaarseim ostukoht jätkuvalt Ülemiste keskus, millest on kahe kuu jooksul ostnud kaupu kolmandik elanikest. Olulise vahega järgnevad Kristiine ja Rocca al Mare Keskus.

«Kui viimastel aastatel püsis Kristiine ja Rocca al Mare Keskuse ostjaskond vaatamata Ülemiste keskuse kiirele kasvule suhteliselt stabiilsena, siis sel aastal on kõigi kolme liidri ostjaskond kitsenenud,» sõnas Emori uuringuekspert Kersten Jõgi.

«See tähendab, et kui varem osteldi aktiivselt mitmes keskuses, siis nüüd keskendutakse pigem ühele,» selgitas Jõgi.

«Ülemiste keskus on ka maineliider, eristudes kõige moodsama ostukeskkonna ning laiemat kaubavalikut pakkuva kogu pere ostu- ja ajaveetmiskohana. Aastaga on Ülemiste keskuse kuvand veelgi tugevnenud ning edumaa teiste keskuste ees söögikohtade osas kasvanud,» lisas Jõgi.

Kaubanduskeskustes asuvatest poodidest on klientidele kõige atraktiivsemad rõivapood H&M, jalatsipood NS King ning parfümeeria-kosmeetikapood I.L.U.

Foto: Kantar Emor

Uuringu käigus küsitleti 1000 Tallinna ja Harjumaa elanikku vanuses 15–74 aastat ning valim on esinduslik piirkonna vastavaealise elanikkonna suhtes. Uuring tehti august–september 2018 telefoniintervjuudena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles