Lidl sai poe rajamiseks Narvas olulise lepingu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lidl Eesti OÜ

Narva linnavalitsus otsustas Lidlile anda 25 aastaks üürile maa-alad, millega Eestisse laienev Saksa odavkauplusekett saaks rajada oma plaanitavale poele parkimisplatsi ja juurdepääsu Tallinna maanteelt.

Seoses Narva Lidl kaupluse ehitamisega soovib Lidl Eesti OÜ rajada kinnistule korraliku parkla ja Fama põigust juurdepääsu. Rajatav parkla ulatub osaliselt Tallinna maantee 3 kinnistule, selgub Narva linnavalitsuse otsuse eelnõust.

Seetõttu taotles Saksa poekett avalikku enampakkumist korraldamata kahe kinnistu üürilevõtmist 25 aastaks alates 2020. aasta 1. jaanuarist. Lidl on varem teatanud, et just sel ajal soovitakse ka Eestisse laieneda.

Linnavalitsus otsustas Lidlile üürida kaks maa-ala osa üldpindadega 800 ja 70 ruutmeetrit, seejuures kohustub poekett kandma üürilepingu kehtivuse ajal parkimisplatsi kasutuse ja heakorraga seotud kulud ning jooksva- ja kapitaalremondi kulud.

Narva krunt kuulus Lidl Eesti OÜ-le juba aastatel 2004-2006, mil Saksa kauplusekett kavatses Eestis tegevust alustada. Toona ei saanud nende plaanidest asja ning krunt müüdi Tallinna Kaubamajale, mis samuti seal ehitust ei alustanud.

Möödunud aasta veebruaris ostis Lidl krundi ning pöördus seejärel Narva linnavalitsuse poole projekteerimistingimuste väljastamiseks. 16 aasta vanuse detailplaneeringu järgi võib sinna rajada kahe- kuni neljakorruselise kaubandushoone, lisaks nõudis linn arhitektuurikonkursi korraldamist, mille võitis büroo Molumba töö "Blue Velvet".

Lidl omab Eestis kinnistuid veel Tallinnas Kristiines ning Tartus Kalda teel. Lidl Eesti OÜ omanikfirma on Saksa päritolu CE Beteiligungs GmbH.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles