Tolliamet lõi interneti löökrühma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet. FOTO: Sander Ilvest/Postimees
Maksu- ja tolliamet. FOTO: Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna talituse juhataja Ardi Mitt rääkis, et kui aastaid tagasi oli tolliametnik vaid piiril kaupa ja pakke kontrollimas, siis nüüd on kolitud ka internetti.

Mitt rääkis saates «Ringvaade», et ka maksu- ja tolliamet peab ajaga kaasas käima. «Kui me 20, 50 või 100 aastat tagasi pidime olema füüsiliselt piiril, tolliametnik vormis ja vaatama iga kasti ja pakki läbi, siis täna on see internetti kolinud,» rääkis ta.

Mitt ei öelnud, kui palju tolliametnikke internetis tegutseb. «Aga ma tahan kinnitada, et tolliametnik on kohal ka internetis. Ta vaatab ja jälgib ja kui on illegaalne tegevus, siis reageerib,» lisas Mitt.

Näiteks sulges sotsiaalvõrgustik Facebook maksu- ja tolliameti (MTA) palvel mitu gruppi, kus tuhanded eestlased ebaseaduslikult huuletubakat müüsid ja ostsid. Mitt selgitas "Ringvaates", et lehekülgede sulgemine võittis aega kolm aastat, kuna enne tuli illegaalne tegevus tõendada.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles