Ministri survel peatab Eesti Post kontorite sulgemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakeskuse postkontor lõpetab oktoobris tegevuse
Põhjakeskuse postkontor lõpetab oktoobris tegevuse Foto: Meelis Meilbaum

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti esmaspäevasel kohtumisel AS Eesti Post juhtkonnaga otsustati kohe peatada postiasutuste sulgemise protsess ja otsida koos pikaajalisemalt toimivat lahendust.

«Vaatamata asjaolule, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaal-regionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele,» ütles Tammist pressiteate vahendusel.

«On selge, et postivõrgu ümberkujundamine on pikaajaline protsess, mille mõjusid tuleb eelnevalt igakülgselt ja põhjalikult analüüsida. Kindlasti tuleb sellesse protsessi kaasata ka kohalike omavalitsuste ja kogukondade esindajad, et leida kõigile osalistele sobiv kompromisslahendus,» lisas Tammist.   

Konkurentsiamet muutis oma 11. oktoobri otsusega Eesti Posti tegevusluba, mille kohaselt lubas ettevõttel sulgeda 75 postkontorit. Tegevusloa alusel kehtestati varasema 320 asemel minimaalseks postiasutuste arvuks 245.

Postiseaduse kohaselt on universaalne postiteenus postiteenuste järjepidev, kvaliteetne ja taskukohase tasu eest osutamine kogu Eesti Vabariigi territooriumil õigusaktidega sätestatud alustel ja korras. Eestis on universaalse postiteenuse ainuosutaja AS Eesti Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles