Viljandimaal tegutsev ravi- ja hooldekeskus saab tunnustuse tööstressi ohjeldamise eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhavere ravi- ja hooldekeskus parandas töötajate stressi vähendamiseks töö- ja olmetingimusi. Pildil uued teeninduskärud, liftid, ööpottide pesumasin, saun ja funktsionaalsed voodid.
Lõhavere ravi- ja hooldekeskus parandas töötajate stressi vähendamiseks töö- ja olmetingimusi. Pildil uued teeninduskärud, liftid, ööpottide pesumasin, saun ja funktsionaalsed voodid. Foto: Tööinspektsioon

Viljandimaal tegutsev Lõhavere ravi- ja hooldekeskus saab täna tööinspektsioonilt tunnustuse tööstressi ohjeldamise eest. Mõni aeg tagasi oli keskuse 29 töötajale pingeallikaks kesised töö- ja olmetingimused, tänaseks on hoone saanud uue ilme ja stress kadunud.

Enne remonti ei oli keskuse ruumides probleeme ventilatsiooni ja õhuvahetusega. Töötajad pidid tõstma käsitsi suuri raskusi – patsiente, pesukotte, kanderaame ja ratastoole. Samuti pesid hooldajad käsitsi patsientide ööpotte.  

Uuendamise käigus sai keskus liftid, tõstuki patsientide tõstmiseks ning täisfunktsionaalsed voodid patsientidele. Hooldajad said oma käsutusse ratastega teeninduskärud ning ööpottide pesuks on nüüd olemas spetsiaalne masin. Lisaks paranesid märgatavalt töötajate olmetingimused: riietusruumides on olemas saun ja duširuum.

Saunad ehitati spetsiaalselt selleks, et töötajad saaksid pingeid maandada ja lõõgastuda. Veel on töötajatel võimalik kasutada massaažitooli või manuaalset massaažilauda.

Tööinspektsioon tunnustab tervislike töökohtade paremaid praktikaid homme Tallinnas peetaval konverentsil «Tervisesõbralik töökoht – tööandja edu võti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles