Enneolematu otsus: Itaalia trahvis Apple'it ja Samsungi aeglaste mobiilide eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid. Foto on illustratiivne.
Mobiiltelefonid. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Itaalia konkurentsiamet sai täna hakkama enneolematuga:  tehnoloogiahiidusid Apple'it ja Samsungi trahviti vastavalt 10 ja 5 miljoni euroga telefonide tahtlikult aeglasemaks muutmise ehk niinimetatud plaanitud tarbetuse eest.

Kuigi nutiseadmete tootjaid on pikalt sellises tegevuses süüdistatud, on kolmapäevane otsus tõenäoliselt esimene kord, kui neid selle tava eest karistatakse.

Otsuses tuuakse välja, et Apple ja Samsung sundisid teadlikult vanadele telefonidele peale operatsioonisüsteemi uuendusi, mis neid oluliselt aeglasemaks muutsid. Selle eesmärgiks oli sundida tarbijaid telefone välja vahetama ja uuemaid mudeleid ostma.

Apple'i puhul oli trahv suurem seetõttu, et lisaks plaanitud tarbetusele, ei jaganud Apple tarbijatega informatsiooni oma liitiumakude eluea kohta ega ka mitte selle kohta, kuidas nende eluiga pikendada.

Möödunud aastal tunnistas Apple, et see tõepoolest aeglustab uuenduste kaudu vanemaid nutiseadmete mudeleid. Õigustuseks toodi aga hoopis see, et nõnda tahetakse seadmete eluiga pikendada ja vältida ootamatuid väljalülitumisi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles