Samsungi lubadus: me ei ole vanu telefone teadlikult aeglaseks muutnud

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy A (2016) seeria nutitelefonid.
Samsung Galaxy A (2016) seeria nutitelefonid. Foto: Samsung / Hamburg & Partnerid

Lõuna-Korea tehnoloogiagigant Samsung on pettunud Itaalia konkurentsiameti tegevuses ja kaebab ta kohtusse.

Põhjus ameti eilses otsuses, milles süüdistatakse nii Samsungi kui Apple’it selles, et nende tarkvarauuendused muudavad aeglaseks vanad mobiilimudelid.  Apple sai Itaalia võimudelt 10 ja Samsung 5 miljonit eurot trahvi.

Samsung Electronics Baltic kommunikatsioonijuht Liga Bite ütles Postimehele, et Samsung on alati välja andnud tarkvarauuendusi, mis on võimaldanud klientidel saada parimaid kasutuskogemusi.

«Samsungi klientide rahulolu on meie ettevõtte tuum ja meie eesmärk on pakkuda parimat võimalikku kogemust. Oleme pettunud Itaalia konkurentsiasutuse (ICA) otsuses. Samsung ei ole andnud välja tarkvarauuendusi, mis vähendaks [otsused viidatud] Galaxy Note 4 toimivust,» kinnitas Bite.

«Kasutame kõiki võimalikke õiguslikke meetmeid, et ICA otsus vaidlustada,» lubas ta.

ICA eilses otsuses tuuakse välja, et Apple ja Samsung sundisid teadlikult vanadele telefonidele peale operatsioonisüsteemi uuendusi, mis neid oluliselt aeglasemaks muutsid. Selle eesmärk oli sundida tarbijaid telefone välja vahetama ja uuemaid mudeleid ostma.

Apple'i puhul oli trahv suurem seetõttu, et lisaks plaanitud tarbetusele ei jaganud Apple tarbijatega informatsiooni oma liitiumakude eluea kohta ega ka mitte selle kohta, kuidas nende eluiga pikendada.

Möödunud aastal tunnistas Apple, et see tõepoolest aeglustab uuenduste kaudu vanemaid nutiseadmete mudeleid. Õigustuseks toodi aga hoopis see, et nõnda tahetakse seadmete eluiga pikendada ja vältida ootamatuid väljalülitumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles