Paides tuleb jõululaat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt mulluselt laadapäevalt.
Pilt mulluselt laadapäevalt. Foto: paidelaadad.ee

Paide peab jõulukuu esimese nädala lõpus jõululaata. Laadaga samal ajal toimub ka jõulumess, jõulufolk ning päkapikkude rongkäik.

Paide kultuurikeskuse kunstilise juhi Tiia Tamme sõnul on paidelased jõululaata pidanud juba aastaid. Alguses oli laadaliste keskuseks kultuurikeskus, kuid 2008. aastal laienes see linna keskväljakule ja selle ümbrusesse. Vilgas laadakauplemine käibki nüüd enamasti keskväljakul ja sellega piirnevatel tänavatel. Kaupmehed pakuvad käsitööd, toidukaupu ja ka tööstuskaupa.

Tänavu toimub laat 3. detsembril. «Kesklinnas on sel päeval tihe kultuuriprogramm. Väljaku laadalaval, raekojas, kirikus toimub seitse eriilmelist aga samas muidugi jõuluhõngulist kontserti-etendust,» tutvustas Tamm.

Lisaks on avatud käsitöökoda, kus saab tegelda meisterdamisega, ning välja on kuulutatud ka kaks võistlust: Piparkoogifantaasia ja Jõulukaunistus. Esimesele ootavad korraldajaid põnevaid ja maitsvaid jõuluküpsetisi ning teisele kompositsioone, seadeid, mis kodus või kontoris jõulumeeleolu looksid. Võistluse täpsemad tingimused on kirjas Paide laatade kodulehel.

Veel saab samal päeval näha päkapikkude rongkäiku ning vaadata Järva jõulufolgil esinevate kooride ja tantsurühmade esinemist.

«Kogu päeva juhiks on Eestimaa kõige tuntum jõulutaat – jõuluvana Ärni,» märkis Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles