Lõuna-Eestis on elektrita üle 4200 kliendi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin
Elektriliin Foto: SCANPIX

Lumised ilmaolud on eelkõige Lõuna-Eestis kaasa toonud elektrikatkestusi. Täna kella 14 seisuga oli elektrita kokku 4200 Elektrilevi klienti.

Kõige rohkem on elektrita majapidamisi Viljandimaal (ligikaudu 2100), Jõgevamaal (640)  ja Tartumaal (570). Rikkeid on põhjustanud raske lumi, mis on murdnud liinidele puid. «Kahjuks on rikked parandamiseks raske iseloomuga – samale liinile on murdunud eri kohtadest 3-4 puud ja ühel liinil vooluühenduse taastamine võtab aega 4-6 tundi,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse vanemspetsialist Kalle Orro.

Tema sõnul teevad brigaadid parima, et elektrivarustus taastada esimesel võimalusel, kuid vaadates rikete mahtu ja iseloomu, võib osa madalpingerikete parandamine aega võtta koguni paar päeva.

«Alustasime suurtest keskpingeliinidest ja liigume samm-sammult iga üksiku majapidamiseni. Mõistame, et elektrivarustuse puudumine on äärmiselt ebamugav ja palume vabandust kõikide klientide ees, kes seetõttu kannatavad. Anname voolu kiireks tagasitoomiseks parima, kuid kahjuks ei saa hetkel kõikidele klientidele tuua veel optimistlikke sõnumeid,» selgitas Orro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles