Brexit ähvardab Tallinna lende (1)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Foto: EV100

Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust ehk nn Brexit mõjutab üht või teistpidi kõiki Tallinnast väljuvaid lende saarele. Lennujaama teatel mõjutaks see British Airways, airBalticu, Ryanairi, easyJeti ja Wizzairi, kes mullu lennutasid ainuüksi Londosisse 132 000 reisijat.

Brexit on ka lennujaamade ringkondades praegu akuutne teema ja hiljuti oli see ACI (Airports Coincil International) toimunud kogunemisel üheks olulisemaks teemaks. Tallinna Lennujaama esindas seal kommertsjuht Eero Pärgmäe. Ta möönis, et nn kõva Brexiti mõjusid on Eesti lennunduse kontekstis keeruline hinnata.

«Usume, et meie lennujaama see nii radikaalselt ei mõjuta, kuna Ühendkuningriigi lendude osakaal meie sihtkohtade koguportfellis on väike. Euroopas on suuremaid õhuväravaid ja turgusid, millele kõva Brexit oleks tekitamas tõsiseid tagajärgi. Aga ega midagi head see meile kaasa too,» selgitas Pärgmäe.

«Oleme hetkel seda analüüsimas ning loomas omalt poolt tegevusplaani, kuidas sellega toime tulla. Brexit teeb eeskätt reisija elu ebamugavaks, sest see võib kaasa tuua uusi reegleid ja tingimusi nii julgestus- kui passikontrollile, mis omakorda võib tähendada pikemaid järjekordasid,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles