Lennufirmad hoiatavad: pagasireeglid muutuvad karmimaks (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavlennufirmades muutuvad pagasireeglid järjest karmimaks,
Odavlennufirmades muutuvad pagasireeglid järjest karmimaks, Foto: Leo Lintang / PantherMedia / Leo Lintang

Nii Ryanair kui ka Wizz Air on teatanud, et selle aasta 1. novembrist muudavad nad oluliselt pagasiveo eeskirju.

Kui varem sai Ryanairis turistiklassi reisija võtta tasuta käsipagasiks kaks eset, siis uue kuu algusest tuleb lennureisijatel piirduda ühe väikese (40x20x25cm) kotiga, mis peab mahtuma ees oleva istme alla, vahendab mixnews.lv. Seni tasuta reisinud kuni 10 kg kaaluv käsipagas maksab novembrist kümme eurot ning lendab äraantava pagasina. Neile, kes soovivad kahte kotti käsipagasisse võtta, tuleb osta Priority reisija pilet ning maksta juurde kuus eurot. Sel juhul peab üks kottidest mahtuma ees oleva istme alla ning teine pea kohal asuvasse kappi.

Ka Wizz Air muudab oma pagasipoliitikat novembri alguses. Nimelt saab turistiklassis reisija käsipagasiks võtta vaid ühe umbes seljakoti suuruse pagasi (40x30x20cm), mis peab mahtuma ees oleva istme alla. Priotity taseme reisija saab lisaks väikesele pagasile tasuta kaasa ka ühe suurema kohvri (55x40x23cm). Kuni 10 kg kaaluva äraantava pagasi maksumuseks on seitse eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles