Hoiatus: liikvel on Ryanairi petukampaania

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair.
Ryanair. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Facebookis on liikvel Ryanairi logode ja piltidega kampaania, kus lubatakse kinkida kampaanias osalenutele üheeuroseid lennupileteid. Politseinik Maarja Punaku sõnul on tegemist tõenäoliselt petuskeemiga.

Politseinik Maarja Punak hoiatab oma Facebooki lehel:

«Viimasel paaril päeval on tulnud mitmeid küsimusi seoses Ryanairi kampaaniaga. Taoliste pakkumiste puhul tasub alati teha taustakontrolli.

Esiteks Ryanairi kodulehelt, kus selgub, et selle kampaania kohta ei ole ühtegi märget. Teiseks võib küsida firma kontaktnumbrilt infot. Ka selle tegi üks pakkumisest huvitatud inimene ära ja vastuseks sai, et Ryanair ei tea sellest kampaaniast midagi.

Kolmandaks tasub kontrollida lehe ajalugu Whois baasist, mis annab tulemuseks, et leht loodi kolm päeva tagasi ja on seotud Panamaga. Ryanairi kodulehe järgi asub peakorter Iirimaal, seega kampaanialehe viimine Panamasse oleks üsna kummaline otsus.

Neljandaks võib guugeldada «Ryanair scam» märksõna ning otsingu tulemusse tuleb mitmeid teateid taolisest skeemist. Eks neid ohumärke on veelgi, kuid usun, et enamasti nendest sammudest piisab petuskeemi avastamiseks. Mis antud juhul on oht? Krediitkaardiandmete edastamine võib kaasa tuua selle, et kaardi omanik jääb enda rahast ilma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles