Kaupmeeste plaan kaubakastidele standard kehtestada paneb tootjad muretsema

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelkõige puudutaks muudatud piima-ja lihatoodete transpordiks mõeldud kaste.
Eelkõige puudutaks muudatud piima-ja lihatoodete transpordiks mõeldud kaste. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Kaupmeeste liit soovib kehtestada kaubakastidele standardi, nähes seda kokkuhoiuvõimalusena. Toidutootjad tahavad kulukaks ettevõtmiseks pikemat üleminekuaega ning kardavad, et muudatus annab soositud mõõdus plastkaste pakkuvale osaühingule Bepco monopoolse seisundi, vahendab ERR.

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil ütles, et praegu on Eestis kasutusel umbes 140 eri kaubakasti tüüpi ning kõiki neid tuleb eraldi hoiustada, nende üle arvet pidada ja transportida.

«See tähendab suurt kütusekulu, laopinnakulu, tööjõukulu,» sõnas ta ja lisas, et kui arvestada seda, et marginaalid on madalad, on vaja otsida kohti, kus tarneahelat efektiivsemaks teha, ja see on koht, kust on võimalik saada väga suurt ressursisäästu.

Kaupmeeste liit on küsinud konkurentsiametist luba kehtestada kaubakastidele standard ning otsuse peaks amet tegema novembri lõpus, ehkki selliseid plastkaste, mida liit standardina kehtestada soovib, pakub Eesti turul ainult OÜ Bepco, rõhutas Peil, et standardi kehtestamine ei tähendaks tootjale kohustust oma kaupa tingimata Bepco kastides pakkuda.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles