Odavnenud nafta Eestis kütusehinda alla ei vii (14)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine.
Tankimine. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Nafta hinna langus maailmaturul Eestis bensiini ja diislikütuse hindu lähiajal oluliselt ei mõjutata.

Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi rääkis reedel ERR-ile, et mootorikütuste jaehind sõltub peamiselt kolmest tegurist: maailmaturuhinnast, maksudest ja konkurentsist.

«Maailmaturuhind on viimastel päevadel tõepoolest veidi langenud /.../ Toornafta hindade umbes neljaprotsendilisest langusest lähtuvalt on ka bensiini ja diislikütuse sisseostuhinnad alanemas, nii oli neljapäevane bensiini hinnatase kolm ning diislikütuse hinnatase kaks protsenti nädala keskmisest allpool,» ütles Sassi.

Sellest lähtuvalt langetas Sassi sõnul Circle K reede hommikul kütusehindu oma automaat- ja teenindusjaamades ühe sendi võrra ehk tasemele 1,389 mootoribensiini ja 1,389 diislikütuse liitri kohta.

Olerexi müügidirektor Marko Laving märkis, et eelmise kuu alguses võis näha mootorikütuste hinna tõusu, mida mõjutasid Venezuela naftatööstuse kokkuvarisemine ning Iraani sanktsioonid.

Loe lähemalt ERRist.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles