Eestikeelseid e-raamatud on iTunesis populaarsed

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Apple’i populaarsest meediafailide vahendus- ja tarbimiskeskkonnast iTunes, mis avanes Eesti müüjatele selle aasta oktoobris, laeti eelmisel nädalal alla üle 500 eestikeelse e-raamatu.

Suurimaks menukaubaks on tasuta e-raamatud, mille on koostöös Eesti Kirjandusmuuseumi ja Tartu Oskar Lutsu nimelise linnaraamatukoguga välja andnud e-kirjastus Digira.

«Trend on selgelt kasvav,» kommenteeris Digira tegevjuht Mihkel Nummert.

«Ausalt öeldes ei osanud me sellist huvi prognoosidagi, meie jaoks on need esimesed nädalad üllatavad olnud. Huvi vaibumist ei ole kusagilt näha, vastupidi - iga uus nädal toob uue rekordi.

Tasulisi raamatuid, mida Digiral on iTunesis 40 ümber, ostetakse kah, aga põhihuvi on tasuta digiraamatute vastu.

See on ka arusaadav, sest eestikeelsete e-raamatute jaoks ei ole seni olemas Project Gutenbergi-sarnast keskkonda, kust igaüks saaks tasuta klassikuid lugeda. Nagu näha, nõudlust oleks, kui vaid keegi need raamatud valmis teeks ja saadavaks muudaks.»

Nummerti sõnul on üllatav ka see, et 95 protsenti allalaadimisi läheb Eestisse.

«Kui iTunesiga alustasime, oletasime, et see kanal võiks olla atraktiivne eelkõige oma globaalsuse tõttu ja meelitada eestikeelseid e-raamatuid ostma ka neid huvilisi, kes kas ei leia Eesti raamatupoodide lehekülgi üles või kellel puuduvad seal ostmiseks maksevõimalused.

Aga tuleb välja, et ka väga paljud Eesti inimesed kasutavad meediafailide hankimiseks just iTunesi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles