Küttekolde eluiga sõltub pigem kütjast kui pottsepast

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamin.
Kamin. Foto: CandyBox Images / PantherMedia / CandyBox Images

Paberitega pottsepa poolt kalli raha eest tehtud ahju, pliidi või kamina võib vastutustundetu kütja vale kütmise ja sobimatu küttematerjaliga juba kuu või paariga kasutuskõlbmatuks muuta.

Kvaliteetset ja pikalt kestvat küttekollet soovival inimesel tasub MTÜ Eesti Pottsepad juhatuse esimees Aleksander Ljubajevi sõnul pliidi, ahju või korstnajala ehitamiseks pottseppa palgates eelistada kindlasti sertifitseeritud meistrit, vahendab Meie Maa.

Kui juba hea töö poolest kuulus, kutsepaberitega meister on leitud ja tema abiga kvaliteetne küttekolle majapidamisse saadud, tasub hea ja kalli asja eest ka selle vääriliselt hoolt kanda, et see võimalikult kaua oma peremeest teeniks.

Mistahes kütteseadme võimalikult pikaaegse töökorras püsimise tagavad Ljubajevi kinnitusel kolm võlusõna: hooldus, kuivad halupuud ja ülekütmisest hoidumine.

Ahju eluiga sõltub Ljubajevi sõnul küll paljuski pottsepast ja ehitusel kasutatud materjalist, ent kõige enam kütjast, kõike, mis põleb, pliidi alla, ahju või kaminasse visata kindlasti ei sobi.

Loe lähemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles