Facebookis reklaamitakse eestlastele võltspoode: kuidas aru saada, et sind üritatakse petta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis osteldes ei tasu minetada kainet talupojamõistust, et kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis tõenäoliselt ta seda ka on.
Internetis osteldes ei tasu minetada kainet talupojamõistust, et kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis tõenäoliselt ta seda ka on. Foto: MLADEN ANTONOV / AFP

Viimasel ajal on Facebooki reklaamides eestlastele avanenud uskumatult head pakkumised, näiteks lihtsalõikeline ja efektne kleit, mis varem maksis 50 dollarit, on alla hinnatud kahe dollari peale või koerapesa, mis just maksis 55 dollarit, on just nüüd saadaval viie dollariga.

Reaalsus on muidugi see, et sa jääd ilma nii paarist eurost kui ilmselt ka enda krediitkaardiandmetest või siis hoopis palju suuremast summast, vahendab Geenius.ee.

Kuidas aga ikkagi kindlaks teha, et e-pood, kus sulle tahetakse midagi uskumatult hea hinnaga pakkuda, on usaldusväärne?

Üheks võimaluseks on mõistagi guugeldada ja vaadata inimeste tagasisidet. Ja mitte mingil juhul uskuda seda tagasisidet, mis on kirjutatud lehele endale.

Loe lähemalt Geenius.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles