Uus seadus paneks majapidamised ka pakendijäätmeid eraldi koguma (6)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast.
Prügikast. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images

Kõik pakendid, mille sisu inimene ära tarbib, peab ta eraldi kokku koguma, juhul kui jäätmeseadus 2020. aastast sellisel kujul jõustub.

Keskkonnaministeerium tahab panna kodumajapidamised ka pakendijäätmeid liigiti koguma, et saavutada pikaajaline kohustuseks võetud eesmärk 50 protsenti jäätmetest ringlusse võtta, vahendab ERR.

Keskkonnaministeerium esitas selle aasta kevadel lisaettepanekud riigikogu menetluses olevale jäätmeseaduse eelnõule, mille üks olulisemaid ettepanekuid oli pakendite kohtkogumise sisseviimine

«Kui praegu käib tagatisrahata pakendijäätmete kogumine avalikus ruumis olevate pakendikonteinerite abil, siis ettepaneku jõustumisel antaks pakendijäätmeid ära seal, kus praegu muid olmejäätmeid,» selgitas keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna juhataja Kaupo Heinma ning lisas, et see tähendaks, et prügi tekitajad peavad pakendijäätmed ise eraldi kokku koguma ja prügivedajale üle andma.

«Seejuures oleks pakendijäätmete äravedu tasuta,» rõhutas Heinma.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles