Nõmme ja Pae-Ülemiste elanikud peavad leidma uue prügivedaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi liigiti sorteerimiseks mõeldud konteiner oli pilgeni täis.
Prügi liigiti sorteerimiseks mõeldud konteiner oli pilgeni täis. Foto: Vladislav Musakko

Nõmme ja Lasnamäe Pae-Ülemiste piirkonna elanikud peavad endale otsima uue jäätmeveoteenuse pakkuja, sest esmaspäevase riigikohtu otsuse tagajärjel muutusid senised lepingud kehtetuks. 

Riigikohtu esmaspäevase otsusega tunnistati tühiseks 2016. aastal Tallinnas Nõmmel ja Lasnamäe Pae-Ülemiste piirkonnas sõlmitud jäätmeveo hankelepingu Baltic Waste Managemendiga (BWM), mida on seotud endise abilinnapea Arvo Sarapuu lähikondlastega.

«Alatest 5. novembrist on senised lepingud kehtetud ja Tallinna jäätmekeskuse sõlmitud lepingut ei saa meie enam kahjuks täita, mis tähendab, et tekkinud on vabaturu olukord,» ütles keskuse pressiesindaja BNS-ile. 

Seetõttu on nii Nõmme kui ka Lasnamäe Pae-Ülemiste elanikel vaja jäätmeveoteenuse jätkumiseks turul tegutsevate jäätmevedajate seast endale leida lepingupartner ja sõlmida kehtiv leping. 

Seni Tallinna jäätmekeskuse kaudu veoteenust osutanud Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus AS on seejuures kinnitanud, et on nõus veoteenuse osutamist jätkama sama hinnakirja alusel ning samadel tingimustel nagu seda tegi seni Tallinna Jäätmekeskus. Veoteenust osutavad samas teiste seas ka Ragn-Sells AS, Eesti Keskkonnateenused AS, Osaühing EKOVIR, Radix Hoolduse OÜ. 

Möödunud aasta maikuus pidas kaitsepolitsei Tallinna prügiäri kriminaalasja raames kinni Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Arvo Sarapuu, kes sai ka kahtlustuse. Kapo ja riigiprokuratuur menetlesid kriminaalasja, mille raames esitati Sarapuule kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses.

Kahtlustuse kohaselt leppis Arvo Sarapuu talle lähedalseisva ATKO Grupi omanikeringi kuuluva mehega kokku, et ATKO Grupp AS ja selle tütarettevõtted osalevad Tallinna keskkonnaameti avaldatud jäätmeveo riigihangetel variühingu kaudu.

Selleks asutati variisiku kaudu OÜ Baltic Waste Management (BWM), mis allub majandustegevuse korraldamisel vahetult eelmisel aastal kahtlustuse saanud mehele, kes omakorda allub vahetult ATKO Grupi nõukogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles