Automüüja: eestlased eelistavad järjest enam keskkonnasõbralike mootoritega autosid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota hübriidautod.
Toyota hübriidautod. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Autode müügi ja teenindusega tegelevaid ettevõtteid koondava Amserv Grupi teatel on eestlased üha enam kasutusele võtmas keskkonnasõbralike mootoritega sõidukeid.

Ettevõtte Toyota brändijuhi Margus Nõmmiku sõnul võtavad eestlased üha enam üle maailma autoturu viimaste aastate trende, millest silmatorkavaim on üleminek keskkonnasõbralikele mootoritele.

«Kuigi Eesti autopark on Euroopa vanimaid, olles õhuheitmetelt ka üks saastavamaid, on hübriidide ostjad seda olukorda muutmas,» ütles Nõmmik pressiteate vahendusel.

Nõmmiku arvates peaksid autojuhid vaatama üle ka oma sõidukite kütusekulu «Kui ikkagi sõiduautoga sõites kulub 100 kilomeetrile üle seitsme liitri kütust, siis puhtalt oma rahast hoolides võiks mõelda uue sõiduauto peale,» märkis ta. 

Nõmmiku sõnul on ka juhid, kes sõidavad vanema kui kümneaastase autoga ohtlikus olukorras: lisaks õhuheitmele, kulutab autojuht ka rohkem raha kütusele ning on kaitsetum liikluses, sest uued autod on üha parema turvavarustusega.

Kuigi isesõitvad autod veel masstootmises pole, on Nõmmiku sõnul need iga aastaga aina reaalsemaks muutumas.

«Isesõitvatest autodest pärit teadmistega on loodud ka sõiduauto rajal hoidmise süsteem ning järgmised aastad toovad aina enam selliseid funktsionaalsusi juurde. Eesmärk on väga lihtne – et juhile jääks võimalikult vähe rutiinseid tegevusi autosse ning et turvalisus oleks parim võimalikest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles