Kolmandik töötajatest lepiks ühel tingimusel väiksema palgaga (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui juhid hästi, lepivad sinu töötajad ka väiksema palgaga, selgub uuringust.
Kui juhid hästi, lepivad sinu töötajad ka väiksema palgaga, selgub uuringust. Foto: Ryan Remiorz/AP/Scanpix

Rohkem kui kolmandik töötajatest oleksid valmis leppima palgalangusega, kui see tooks kaasa juhtimiskvaliteedi paranemise, selgub tööportaali CV Keskuse värskest uuringust.

Enam kui 1200 töötaja küsitlemisel selgus, et uue ja parema ülemuse nimel oleks rohkem kui iga kolmas töötaja (36 protsenti) valmis leppima väiksema palgaga, kommenteeris uuringut CVKeskus Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

13 protsenti töötajatest oleksid parema juhi nimel valmis saama kuni 5 protsenti vähem palka ja 11 protsenti küsitlusele vastajatest kuni kümnendiku võrra väiksemat töötasu.

Viiendiku võrra väiksemaga oleksid valmis leppima 6 protsenti, 30 protsendilise palgalangusega samuti 6 protsenti vastanutest. Lisaks leidis kolmandik vastanutest, et nemadki on juhtimiskvaliteediga rahulolematud, kuid parema ülemuse saamiseks nad veel palgalangusega ei riskiks.

«Hea juhtimiskvaliteediga tööandjatel on praegusel keerulisel tööturul väga tugev konkurentsieelis, kuna hinnatud juht lihtsustab nii personaliotsinguid kui ka aitab toime tulla tugevneva palgasurvega. Ettevõtted, kes endale head ülemust lubada ei suuda, peavad maksma talendi eest kõrgemat hinda,» lisas Auväärt.

Vanuse kasvades muutub juhtimiskvaliteet olulisemaks

Kuni 39-aastaste töötajate seas on parema juhi nimel valmis palgalanguseks 33 protsenti uuringule vastanutest. 40-aastaste ja vanemate töötajate seas on see näitaja aga juba 42 protsenti. Eraldi võib välja tuua ka vanuserühma 56–72-aastased töötajad, kus hea ülemuse saamise eesmärgil on palgalanguseks valmis pea pooled töövõtjad.

Sektorite lõikes on juhtimiskvaliteediga kõige rahulolematumad tööstus- ja tootmissektori, transpordi- ja logistika, müügi- ja assisteerimisvaldkonna töötajad. Mainitud valdkondades on juhtimiskvaliteediga rahulolematud enam kui 70 protsenti vastanud töötajatest. Kõige enam on oma juhtidega rahul infotehnoloogiasektori töötajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles